Reklam Alanı

Uykucu Adam

Bu soru 09 Ocak 2011 tarihinde bay ay ku tarafından gönderildi

Bir adam günde 13 saat uyumaktadır.Karısı bu durumdan çok rahatsız olmaktadır ve bir gün adamın her tarafına çalar saat koymuştur.Ama saatlerden iki tanesi bozuktur.Normalde adam 23:00 da yatmıştır ve karısı saatleri 07:00 a kurmuştur.İki bozuk saatten biri her 10 dakikada 1 dakika geri kalmaktadır diğeri ise her yarım saatte bir 10 dakika geri kalmaktadır.Kadın saatleri adam uyuduğu anda kurmuştur.İlk başta çalışan saatler çalar, adam karısına kızar ve uyandıktan 25 dakika sonra yine yatar.Bu seferde bozuk saatlerden biri çalar.Adam iyice sinirlenir ve bu sefer uyandıktan 10 dk sonra yatar.Bu seferde diğer bozuk saat çalar.Adam uyuyamayacağını anlayıp kalkar. bu adam toplam kaç saat kaç dakika uyumuştur?

Facebook'ta Paylaş

13 votes, average: 4,38 out of 513 votes, average: 4,38 out of 513 votes, average: 4,38 out of 513 votes, average: 4,38 out of 513 votes, average: 4,38 out of 5 (13 Üye oyladı, Ortalama puan: 4,38)
Bu soruya puan verebilmek için üye olmalısınız.
Loading...

Etiketler: , , , ,


“Uykucu Adam” için 40 Yorum

  1. Huysal dedi ki:

    10 saat 5 dakika

  2. PointDexter dedi ki:

    Bu adam en son çalan saatte uyanmış o zaman o saati buluruz;
    30 dakikada 10 dakika=8 saatte 160 dakika
    7:00-160 dk=4:40—–Gerçek saat 7:00 iken bu saat 4:40’ı gösteriyor.
    O zaman bu saat 7:00 iken gerçek saat 10:30’dur.
    23:00’dan bu yana 11 saat 30 dakika geçmiştir ancak adam 25 dk ve 10 dk uyandığı için;
    25+10=35 dk
    11:30-35 dk=10 saat 55 dakika
    Cevap:10 saat 55 dakika.

  3. recep.ce dedi ki:

    10 saat 5 dakika uyumuştur.

  4. Ahmet6446 dedi ki:

    10 saat 15 dk. uyumuştur…

  5. mrdabbe dedi ki:

    11 saat 25 dakika uyumuştur

  6. makiyedi dedi ki:

    2 cevabı olabilir.
    1. cevap olarak; sabah 07 baz alınarak geri kalan saatler hesaplanır ise 10 saat 5 dakika
    2. cevap olarak; kurulan saatlerden geri kalanların 07 den sonrada geri kalacağı hesaplanır ise 11 saat 23 dakikadır.

  7. alekin_21 dedi ki:

    11 saat 15 dakika uyuyor…

  8. Ahmet6446 dedi ki:

    10 saat 5 dk=605 dk uyumuştur…

  9. matadoradyasyon dedi ki:

    Normal saatler çalana kadar 8 saat uyumuştur_____1
    07:25 te geri uyumuştur. 10 dk da 1 dk geri kalan saatler 08:05 çalar. yani ikinci uykusu 40 dk sürmüştür._______2
    10 dk sonra saat 08:15 te üçüncü uykusuna dalmıştır. yarım saatte bir 10 dk geri kalan saatler 11:30 çalar. yani üçüncü uyku 3 saat 15 dk sürmüştür_______3
    1-2 ve 3 ten toplamda 11 saat 55 dakika uyumuştur.

  10. dark storm dedi ki:

    10 saat 53 dakika uyumuştur

  11. saltuk dedi ki:

    9 saat 55 dakika

  12. kunterrrr dedi ki:

    Kadın hepsini aynı anda kuruyor geri kalan saatler nasıl çalışan saatlerden sonra çalıyor ya??

  13. thelastbalaban dedi ki:

    ılk saat: 54 dakka—>60 dakka
    480 dakka–>x dakka

    içler dışlar yapalım x=533.33 dakika=8 saat 53.33 dakika sonra çalacak

    ikinci saat: 40 dakka—>60 dakka
    480 dakka–>x dakka
    burdaki x=720=12 saat sonra çalacak

    şu anda farkettim ki 1. saati hesaplamanın hiç bi mantığı yokmuş 12 saat var, 35 dakikasında uyumuyo…

    11 saat 25 dakka

  14. benimhakan dedi ki:

    Öncelikle bozuk saatlerden ilkinin sadece yanıltma amacıyla soruya katıldığını söyleyerek başlıyorum. Onu hesaplamanın hiçbir anlamı yok. Bize gereken adamın en son yataktan kalktığı zamanı bulmak. Yani 2. bozuk saatin çaldığı zaman. Eğer bu zaman X ise, X-35 bizim cevabımız olacak. Çünkü adamın arada uyanık geçirdiği bir 35 dk var.

    2. saatimiz yarım saatte 10 dk geri kalıyormuş. Öyleyse gerçek zaman 3 birim gittiğinde bu saat 2 birim gidiyor. Yani bu saate göre 2 dakika geçtiğinde aslında 3 dakika geçmiş oluyor. Öyleyse bu saatin 23.00’ten 7.00’ye gelmesi 10 değil, 15 saat sürecek. Demek ki bu saatin çaldığı zaman 12.00. Yani X = 12.00. Bu, adamın en son uyandığı zamandır. Aradaki 35 dakikayı bundan çıkarırsak 11 saat 25 dakika toplam uyku süresi olarak çıkar.

    • Ufrodo dedi ki:

      Ama burda bir yanlışın var saatin 23:00 ken 07:00 a gelmesi 10 değil 8 saat sürer.
      buna bağlı olarak saat gecikerek 11:00 de çalar.
      adamın uyumadığı saatler 35 dk. 11:00 – 00:35 = 10:25

  15. black_ice57 dedi ki:

    Bozuk saatlerden bizim için önemli olanı yarım saatte 10dk geri kalandır. yani normal saat 1 saat geçtiğinde bozuk saat 40dk geçmiş gösterecek…her saatte 20dk geri kaldığına göre 8 saatlik dilimde 8*20=160dk geri kalacaktır. son çalan saat bu oldğuna göre 7:00+2:40=9:40 da uyanacaktır. yani adam aralaıksız uyusa idi 10 saat 40 dk uyuyacaktı. fakat arada kalktığı için adam 10saat 40dk-35dk=10 saat 5dk uyumuştur….

  16. mert08 dedi ki:

    ınce hesap yapmadım ama 9 saat 58 dakıka olması lazım bıde normalde adam 23 de yatmıstır dıyor neden ( normalde demıs ) ogrenebılırmıyım sasırtma olabılır

  17. mert08 dedi ki:

    Bu soru sasırtma dıkkat edersenız kadın saatı adama (uyudugu anda kuruyor demıs) ama adamın uyudugu anı bıze soylemıyor normalde yattıgı anı soyluyor 23 00 bu uyudugu ana degıl bız bunu baz alıyoruz uyudugu anı bılmedıgımız ıcın asla sorunun cevabını bulmayız bence :p yada yıne 13 saat uyumustur

  18. nihat_tr dedi ki:

    10 saat 5 dakika uyumuştur

  19. ssylmz dedi ki:

    Cevap 10 saat 55 dakika. adam en son 10.30 da uyanır.yani 11.30 saat kalmıştır yatakta.35 dk da firesi vardır. 10 saat 55 dk yapar

  20. adeleks dedi ki:

    Doğru cevapları nereden öğrenebiliyoruz?

  21. daphne dedi ki:

    Saat 10:00 da bozuk olan saat 6:40 ı göstermektedir. saat 7:00 ye kurulu olduğuna göre 20 dk sonra çalacaktır.yani adam 10:20 de uyanacaktır. toplam 11 saat 20 dak. uyuyacaktır. uyanık kaldığı 35 dakikayı çıkarırsak 10 saat 45 dak uyumuştur.

  22. Ufrodo dedi ki:

    ışlemim doğrumu değilmi söyleyin lütfen.

    ilk önce adamın huzurlu uyuduğu aati buluruz.
    23:00 den 07:00 a kadar 8 saat geçiyor.
    8 saat içinde 48 kere geç kalıyor 1. bozuk saat.bu 48 dakika içinde 4 kere daha geç kalıyor toplam 52 dakika ediyor.bir 10 dk daha eklenmiş oluyor ve 53 dakikaya çıkıyor.25 dakikayı uyumadan geçirmiş.53-25=28dk uyumuş 1. saat çalana kadar.
    gelelim 2. bozuk saate.8 saat içinde 160 dakika gecikiyor.160 ın içinde 5 tane 30 dk var.bu da 50 dakika ediyor.160+50=210
    50 dakika içinde 1 adet 30 dakika daha var.210+10=220 .elde ettiğimiz 60 dk içinde 1 adet 30 dk daha olmuş oluyor.220+10=230 bunun yanında adamın uyumadığı zaman var 25+10=35=uyumadığı zaman.220-35=185 ediyor.

    8 saat = 480 dk
    480 + 185 + 28 = 693
    693 : 60 = 11 saat ediyor bunun dışında dakikada var.
    11 x 60 = 660
    693 – 660 = 33 bu da dk oluyor.

    sonuç olarak :
    11 saat 33 dakika çıkıyor.doğrumu yorum yapınız lütfen.

  23. hanka6 dedi ki:

    11 saat 35 dakika uyuyor.

  24. alilo dedi ki:

    Bozuk olan saatler 07:00 dan sonra düzelmediğine ve geri kalmaya devam ettiklerine göre 1. saat 48 değil 52.8 dakika geri kalmıştır 2. saat ise 165.3 dakika geri kalmıştır.matematik hesabı yanlış yapmadıysam adam:

    10 saat 10.3 dakika uyumuştur

  25. elize_38 dedi ki:

    Bu soru ebob ekok sorusudur.

  26. hosgorlu dedi ki:

    11 saat 25 dakika buldum

  27. usseerrr dedi ki:

    Sorunun çok basit bir cevabı var 10 dk da 1 dk geri kalan saat sadece kafa karıştırır matematiksel olarak hesaplamak gereksizdir. 30 dkda 10 dk geri kalan saat için normal saat
    2 saat ilerlerken bu saat 3 saat ilerler
    8 saat sonra çalması gerekirken 12 saat sonra çalar
    12 saatten de 10 ve 25 dklık uyanma sürelerini çıkarırsak
    cevap 11 saat 25 dkdır itirazı olan gelsin :)

  28. iboo dedi ki:

    23:00-07:00=8 saat yapar.
    8saat 8*6=480dk yapar.
    1.bozuk saatin çalma zamanı–>her 10 dk’da 1dk geç kaldıgı için 480\10=48dk sonra yani 07:48 de çalar.
    2.bozuk saatin çalma zamanı–> 480 dk’da 16 tane yarım saat vardır,her yarım saatte bir 10 dk geç kaldığı için 16*10=160 dk buda 2saat 40 dk yapar yani 2. bozuk saat 07:00+2saat40dk=09:40’da çalar.
    Sonuç Olarak=Adam ilk saat çalana kadar (07:00’a kadar) 8saat kesin uyur.07:00 da bozuk olmayan saatler çalar sonra adam
    07:25 te tekrar yatar. 23 dk sonra bozuk saatlerden ilki çalar (saat 07:48de).Yani adam şimdiye kadar 8saat 23dk uyumuş olur. şuan saat 07:48.10 dk sonra 07:58’de adam tekrar yatar.1saat 42 dk uyuduktan
    ((bozuk saatlerden ikincisinin çalma zamanı-(eksi)bozuk saatlerden ilkinin çalma zamanı)(09:40-07:58=1saat 42 dk)) sonra ikinci saat çalar ve adam tekrar kalkar ve bir daha yatmaz.Yani adam şuana kadar 10 saat 5 dakika
    (8saat 23dk+1saat 42 dk=10saat 5 dk) uyumuş olur.

Cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.