Reklam Alanı

Ne kadar Yol Katettiğini Bulunuz

Bu soru 22 Nisan 2008 tarihinde ElMidyadi tarafından gönderildi

4 tekerli bir yarış arabası 48km.lik bir pistte toplam 6 lastik kullanıyor. Tüm lastiklerin kullanım mesafeleri eşit olduğuna göre herbirinin ne kadar yol katettiğini bulunuz.

Facebook'ta Paylaş

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 Üye oyladı, Ortalama puan: 0,00)
Bu soruya puan verebilmek için üye olmalısınız.
Loading...

Etiketler: , , , , , ,


“Ne kadar Yol Katettiğini Bulunuz” için 33 Yorum

  1. PUNİİSHER dedi ki:

    8 km çünkü 48/6=8

  2. mustaa dedi ki:

    Arkadaslar araba 4 tekerlekli..tek tekerlekli değil..cevap 32 km…. 1. ve 2. lastıgı 16. km de cıkar 5. ve 6. lastigi tak… 32. km de 3. ve 4. lastiği cıkar 1. ve 2. lastiği tak.. boylece tum lastıkler 32 km gitmiş olur :)))

  3. xxx___xxx dedi ki:

    48/6=8
    8*4=32
    32

  4. nail dedi ki:

    Tüm lastikler 48 km gider

  5. naim dedi ki:

    32 km

    beşiktaş lı kardeşime katılıyorum nede olsa beşiktaşlı ya, tek tekerlikli olarak düşünmeyin

  6. PUMA dedi ki:

    Lk 16 km lik mesafede kullanılan 4 lastik 16 km yapar.sonra yedek 2 lastik takılır taa ki 32. km ye kadar 32.km ye gelindiğinde ilk kullanılan lastikler 32 km sonradan takılan yedek lastikler 16 km yapmıştır.ve sonra 32 km yapmış lastikler çıkarılıp yedekte olan 16 km lik lastikler takılır son 16 km de bu lastikler de 32 km yapmayı başarır.neticede tüm lastikler 32 km yapmış.48 km lik yol katedilmiştir.

  7. mehmet ali dedi ki:

    Bence 96 nasilim amaaaa

  8. camatay dedi ki:

    12 12 6 6 6 6 bence
    çünkü 48:2=24 bu ön lastikler diyelim sonucta 2si değişecek 24:1=12 ser gider diğerleride 24:4=6 dır.

  9. mustafa dedi ki:

    Cevap32 her lastik 32 km gider
    araç 16 km gider önde iki lastik yedek lastiklerle degişir 16km daha gider ilk 16km de önde olan lastik bu defa arkaya takılır araç 16 km daha gider ve 48 kmlik yolu bitirir bölece bütün lastikler 32 km yol kat etmıs olur

  10. gökhan dedi ki:

    24 çünkü 4 tekerlekli direk 4 lastik kullanmış
    1 lastik değişse diğerinde de bir lastik 48/2=24

  11. dara ardal dedi ki:

    Hepsi 48 km. gider …hepsi aynı yerde ve aynı mesafede döner…hepsinin gittiği yol aynıdır..

  12. bUrcU dedi ki:

    -48 km olamaz çünkü araba 4 tekerlekli ama adam 6 tane lastik kullanmış. soruyu dikkatli okuyun!
    -cvp= 32km yol katetmiştir.
    *4 tane lastik 16 km qider.
    *öndeki lastikler diğer ikisiyle değiştirilip 16 km daha qidilir böylece arka lastikler 32 km qitmiş olur ön lastikler 16 km qitmiş olur ve kalan diğer 2 lastik de 16 km qitmiş olur.
    *son olarak arka lastikler boşta kalan diqer lastiklerle değiştirilip 16 km daha qidilirse;
    -ön lastikler 32 km qitmiş olur.
    -arka lastikler 32 km qitmiş olur.
    -arta kalan lastikler de zaten 32 km tamamlamıştı.
    bu yüzden cvp=32
    umarım dediklerim yeterince açıklayıcı olmuştur !!

  13. loser-boy dedi ki:

    Birincide ön 2 değissin bir tur tsın arka 2 sora bir tur dah ön 2 sonra yine arka 2(eski önden çıkmış tekerlek) değişir ve yarısı tmamlar…sonuç olarak araba aynı turu 5 kez döndüğünden ve aynı teker bu turların ikisinde beraber olsugundan::::: (48/5)*2=sonuçtur arkadaşlar
    :):)

  14. burcu dedi ki:

    Dört tane tekerlek diyelim ön iki arka iki olarak ele alalım t süre gittiler tüm tekerlekler t kadar kullanılmş oldu sonra arkadakileri alıp diğer kullanılmayanları takınca t süre daha gitsin öndekiler 2t kullanılmış oldu arkadakiler t.öndekileri alıp diğer t kadarlıkları taktığımızda 4üde t süre kullanılmış oluyor 3. bi t süre tamamlandığında tüm tekerler 2t sürelık kullanılmış oluyor eşit yani toplamda 3t yol alınmış 48/3=16

  15. ortayakarisik dedi ki:

    6 lastik a b ve c ciftleri olarak görelim..
    ab yolun 1/3 ünü
    bc yolun 1/3 ünü
    ac yolun 1/3 ünü gider.. ve her lastik esit yol gitmis olur..
    a ciftindeki lastiklerden biri yolun toplamda 2/3 ünü gitmistir..
    cevap: (48/3)x2= 32

  16. salih dedi ki:

    Hiç uğraşmaya gerek yok 48 i 6 yha böl sonuç 8

  17. Recep SEF dedi ki:

    72 km çünkü 4 lastikli araba 6 lastiği 1.5 turda bitirir.48 1 turda 24 de yarım turda toplam 72 km….

  18. cakal52 dedi ki:

    48/6=8 bu kadar basit

  19. cakal52 dedi ki:

    8 dir cvp gencler

  20. matematik delisi dedi ki:

    Bence cevap 48 dir

  21. Deletecious dedi ki:

    8’dir daha zor sorular lütfen…

  22. aga dedi ki:

    Araç 48 km gitti ise toplam 4 teker 4*48=192km yol katetmiştir. Bu yol ise 6 lastik ile katedildiğine ve hepsi de eşit mesafe gittiğine göre cevap 192/6=32 km’dir.

  23. Sherlocked dedi ki:

    İki yöntemi var: Canlandırarak ya da matematiksel işlem…

    1) Araç 16 km gider, ön veya arka tekerlekleri değiştirir. 16 km daha gider, değişmemiş olan tekerlekleri önceden 16 km kullanılan tekerleklerle değiştirilir. Yani hepsi 32 km kullanılmış olur.

    2) 48 km 4 tekerlek: 48*4=192. Toplam hiçbir zaman değişmeyeceği için: 192/6=32 km

Cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.