Reklam Alanı

Kamyon ve Mazot

Bu soru 08 Nisan 2010 tarihinde drax tarafından gönderildi

Bir kamyonun yakıt deposu 540 litredir. Kamyon boş iken 100 km’de 26 lt mazot yakıyor. Dolu iken 100 km’de 30 lt yakıyor.Çıktığı bir yolun 17/36 sına kadar boş gidiyor.Sonra yolun 17/36 sında harfiyat alıyor.Yolun 33/36 sına kadar da dolu bir bir biçimde ilerliyor ve yolun33/36 sında harfiyatı boşaltıyor.Geriye kalan yolu da boş gidiyor.Bu yolculuk esnasında ortalama hızı 50 km/h ise harfiyatı boşalttıktan sonra 3 saat yol alıyor.

Depoda kaç lt mazot kaldı ?

Facebook'ta Paylaş

6 votes, average: 3,50 out of 56 votes, average: 3,50 out of 56 votes, average: 3,50 out of 56 votes, average: 3,50 out of 56 votes, average: 3,50 out of 5 (6 Üye oyladı, Ortalama puan: 3,50)
Bu soruya puan verebilmek için üye olmalısınız.
Loading...

“Kamyon ve Mazot” için 13 Yorum

  1. H.D. dedi ki:

    Ben 40 lt. benzin kalmıştır diye buldum. ama bunun yanında ortalama hız denildiği zaman her zaman 50 km/h ile gitmiş olmayabilir; bu da boş ve dolu iken aldığı yolu, dolayısıyla benzin harcama miktarını da değiştirir diye düşünmeye başladım hiç gereği yokken.:)

  2. mustafatufan92 dedi ki:

    184 litre kalmıştır.

  3. orkidd dedi ki:

    Aynı kanıdayım 38lt kalmıştır. doluyken 255 boşken toplam 247lt harcanıyor. depo toplamından çıkardığımızda 38lt mazot kalıyor.

  4. drax dedi ki:

    Not=kamyon hiç mola vermiyor.

  5. faithful.fc dedi ki:

    40L kalmıştır.

    17x km gidip, 4,42x lt harcamış
    16x km gidip, 4,8x lt harcamış
    3x km gidip, 0,78x lt harcamış.

    3x km’yi 50 km/sa hızlı 3 saatte gittiğine göre x=50’dir.
    Harcadığı benzin toplamı 500 lt’dir.
    Geriye kalan 40 lt’dir.

  6. shadow_85 dedi ki:

    Yola çıktığında depoda ne kadar benzin olduguna gore degisir..

  7. karincayazilim dedi ki:

    3×50 150km 3* x
    x->50
    x*36-> 1800 km toplam yol
    20x boş 1000km 10*26 260lt
    16x dolu 800km 8*30 240lt
    500lt
    540-500=40 lt kalır

  8. ne_ne_55 dedi ki:

    Toplam yol 1800 km…once boş olarak 850 km daha sonra dolu olarak 800km yıne bos olarak 150 km yol alır
    850×26/100=221
    800×30/100=240
    150×26/100=39 toplam 500 kalan 40 lıtre

  9. cenhanbay dedi ki:

    Bu hafriyatın agırlıgına mazot agırlıgınıda katacakmıyız. sonuçta arabanın agırlıgında degişme oluyur

  10. brsium dedi ki:

    8*30=240
    10*26=260
    totalde 500
    40 lt kalmış. soruda espri yok hiçbişey yok

Cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.