Reklam Alanı

Kağıt Matbaa

Bu soru 10 Mart 2010 tarihinde zekisagocu25 tarafından gönderildi

1 kg kağıt matbaada işlendikten sonra 250 gr fire veriyor.Bu firelerde 1 kg olunca tekrar kağıt yapılıp işlenebiliyor.25 kg kağıt, fireleri de kullanılmak uzere kaç defa işlenebilir?

Facebook'ta Paylaş

5 votes, average: 4,00 out of 55 votes, average: 4,00 out of 55 votes, average: 4,00 out of 55 votes, average: 4,00 out of 55 votes, average: 4,00 out of 5 (5 Üye oyladı, Ortalama puan: 4,00)
Bu soruya puan verebilmek için üye olmalısınız.
Loading...

Etiketler: , , , ,


“Kağıt Matbaa” için 8 Yorum

  1. sert_control dedi ki:

    1kg da 250gr fire verirse bu 4kg da 1 kg fire anlamına gelir. ozaman 25 kg dada 6,25 kg fire vermiş olur.

    25-6,25 = 18,75 (1.defa)

    18,75/ 4= 4,68 (2.defa)

    4,68/4 = 1,171 (3.defa)

  2. afy1976 dedi ki:

    1 kg da 250 gr fire verirse, fire payı 1/4 demektir.yani 0,250kg. buna göre: baştan zaten 25 kg işleniyor. yani bu ilk olarak 25 işleme demektir ve devam ediyoruz:

    1kg——>0,250 kg ise
    25kg——>6,250 kg eder. bundan 0,250 kg lik kısmı işlenmek üzere kenara ayırırız. geriye sağlam 6 kg daha işlenmek için hazır kağıt kalır.bu 6 kg kağıdı da işlersek, önceden zaten 25 kg işemiştik + 6 kg daha… etti 31 kg . yani 31 kez işleme… amma bu 6 kg dende 1/4 oranını uygularsak:
    6 kg——>1,500 kg olur. bu 1,500 kgnin de 0.500 kg lik kısmını yine işlenmek üzere ayırırsak sağlam 1 kg işlenecek kağıdımız daha olur. toplam ayırmış olduğumuz kağıt: 0,250 + 0,500=0,750 kg kenarda işlenmek için bekliyor. şimdi sağlam 1 kg kağıdı da işledikmi toplamda
    31 +1 = 32 kez işlenmiş oldu ama son bir işlem daha kaldı:
    bu enson 1 kg lik kısmı da işleyince bundan da yine 1/4 oranına göre 0,250 kg fire verdi. daha öncedende işlenmek üzere keneara ayırdığımız 0,750 kg lik kağıdımız vardı bunun üzerine de enson 0,250 kg lik fireyi eklersek yine tam 1 kg işlenmeye hazır kağıdımız olur. bu son işlemeyle birlikte toplamda 32+1=33 eder buda sorunu cevabıdır. 25 kg lik kağıt tam 33 kez işlenebilir.

  3. serseri2157 dedi ki:

    23 desem doğru olurmu

  4. baseafk dedi ki:

    25*1000=25000

    1.de 250gr ise 250*25=6250

    25000+6250=31250

    31250/1000=31,25

    31 kere işlemiş 32. nin çeyreğini işlemiş

  5. mahooo55 dedi ki:

    26,333.. ?>kağıt miktarı(bu sayı ayrıca 1. işlenme sayısıdır.)
    26,333.. / 4 = 6,58333.. ?>fire
    26,333.. ? 6,58333.. = 19,75 ?>işlenmiş kağıt
    ?fireler 1 kg olunca tekrar kağıt yapılıp işlenebiliyor? olduğuna göre;
    6,58333.. kg fire miktarını 6,58333.. kgdan düşük olan ve 1 in katı olan 6kgmını (bu 6 sayısı ayrıca 2. işlenme sayısıdır.) matbaaya sokuyoruz. buna göre;
    6 / 4 = 1,5 ?>2. fire
    6 ? 1,5 = 4,5 ?>işlenmiş kağıt
    sonra bu 2. fireleri yukarda yaptığımız gibi tekrar 1?in katı ypıyoruz. buna göre 1,5 kg firenin 1 kgmını(bu 1 sayısı ayrıca 3. işlenme sayısıdır.) matbaaya sokuyoruz. buna göre;
    1 / 4 = 0,25 ?>fire(bu fire daha kullanılmıyacağı için işimiz bitmiştir.)
    1 ? 0,25 = 0,75 ?>işlenmiş kağıt
    şimdi bulduğumuz değerleri toplayalım:
    işlenmiş kağıtların toplamı ==> 19,75 + 4,5 + 0,75 = 25
    işlenme sayısı ==> 26,333.. + 6 + 1 = 33,333..

    yani cevap === 33,333..
    -ama 0,333.. sayısını da bir işlenme kabul edersek cevap 34 tür.

  6. yilmazay dedi ki:

    Cevap : 3 defa islenebilir

    lutfen dikkat edin, soruda, ne kadar kagit islenir diye sorulmuyor.

    basta elde 25 kilo var : 1 . isleme
    2.de 6.25 kg : 2. isleme
    3.de 1.56 kg : 3. isleme
    bundan sonra elde kalan 0.39 kilo yapiyor, yani toplam
    1 kilo yapmadigi icin artik islenemez.
    dolayisiyla sadece 3 kez islem yapilabilir.

Cevap yazın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.